Nyheter & Aktiviteter

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ni har väl inte missat att föreningen tagit fram Djupkarta över Lofssjön? Perfekt hjälpmedel vid fiske- och båtturer, skoteråkning och isfiske.
Kartan finns att köpa på Skoterhuset Lofsdalen Turistbyrån i Lofsdalen och Karins Sportbod
Vattentålig papperskarta 250 kr och digital karta för Lowrance plotter 600 kr (Karins Sportbod)
... Visa MerVisa Mindre

4 veckor sedan

Ni har väl inte missat att föreningen tagit fram Djupkarta över Lofssjön? Perfekt hjälpmedel vid fiske- och båtturer, skoteråkning och isfiske. Kartan finns att köpa på Skoterhuset Lofsdalen Turistbyrån i Lofsdalen och Karins Sportbod Vattentålig papperskarta 250 kr och digital karta för Lowrance plotter 600 kr (Karins Sportbod)

I en artikel i bl a Tidningen Härjedalen uppmanar Härjedalens fiskekonsulent Janne Gabrielsson alla fiskare att sätta tillbaka alla gäddor över 70 cm.
-Släpp tillbaka storgäddorna. De är som vaktmästare i sjön och käkar upp mindre gäddor och begränsar spridning av gäddbandmask. Dessutom kan de stora gäddorna bidra till att annan fisk växer sig större" säger Gabrielsson.

Det här gäller även i vårt fiskevårdsområde och är ett utmärkt exempel på hur alla kan stötta fiskevården.
... Visa MerVisa Mindre

4 veckor sedan

I en artikel i bl a Tidningen Härjedalen uppmanar Härjedalens fiskekonsulent Janne Gabrielsson alla fiskare att sätta tillbaka alla gäddor över 70 cm. -Släpp tillbaka storgäddorna. De är som vaktmästare i sjön och käkar upp mindre gäddor och begränsar spridning av gäddbandmask. Dessutom kan de stora gäddorna bidra till att annan fisk växer sig större säger Gabrielsson. Det här gäller även i vårt fiskevårdsområde och är ett utmärkt exempel på hur alla kan stötta fiskevården.

I slutet av vårterminen bjöd Lofsdalen-Glöte FVO, under ledning av Fjellguide.se Jeremias Fjällgren skolbarnen på en fin fiskedag.
Alla tog en promenad ut på Trolludden och provade på metfiske, kastspö och man fick också se hur flugfiske går till.
Det gav aptit och man grillade pinnbröd och marshmallows. Alla hade en trevlig dag och barnen fick blodad tand och intresset för fiske ökade förhoppningsvis.
... Visa MerVisa Mindre

4 veckor sedan

I slutet av vårterminen bjöd Lofsdalen-Glöte FVO, under ledning av Fjellguide.se Jeremias Fjällgren skolbarnen på en fin fiskedag. Alla tog en promenad ut på Trolludden och provade på metfiske, kastspö och man fick också se hur flugfiske går till. Det gav aptit och man grillade pinnbröd och marshmallows. Alla hade en trevlig dag och barnen fick blodad tand och intresset för fiske ökade förhoppningsvis.

Nu pågår åter nätläggning i Lofssjön i syfte att kartlägga fiskbeståndet, balans mellan arter, födotillgång mm. Fiskevård helt enkelt!
Medan detta pågår vädjar vi till alla att inte störa nätläggningen genom fiske eller båttrafik nära nätningsområdena. Tack för visad hänsyn!
Styrelsen
Lofsdalen-Glöte FVO
... Visa MerVisa Mindre

2 månader sedan

Nu pågår åter nätläggning i Lofssjön i syfte att kartlägga fiskbeståndet, balans mellan arter, födotillgång mm. Fiskevård helt enkelt! Medan detta pågår vädjar vi till alla att inte störa nätläggningen genom fiske eller båttrafik nära nätningsområdena. Tack för visad hänsyn! Styrelsen Lofsdalen-Glöte FVO
VISA FLER