Fiskevatten i Lofsdalen och Glöte

Våra fiskevatten

Lofsdalen-Glöte fiskevårdsområde är ett ca 50.000 hektar stort område där fjällbäckar, tjärnar och sjöar oftast ligger helt ostört i natursköna områden.

Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter. Lofssjön har sina grova öringar och fina abborrar. Stråsjön och Dyckessjön är fina rödingvatten, den sistnämnda har även fin abborre. Glötessjön är en lättillgänglig sjö med bland annat öring och abborre.

Att fiska i områdets vildmarksåar är också en upplevelse. Lofsen, Sömlingsån, Glötån och Stråån är alla spännande vattendrag där det går att lura till exempel öring.

Den största fisk som dragits upp på spö inom vårt fiskevårdsområde är en öring på ca 9,8 kg men det finns säkert större!

Hela området har många fina vatten för både sommar- och vinterfiske. Du kan välja mellan lättillgängligt och barnvänligt fiske eller mer äventyrliga dagsturer– kanske med övernattning i vindskydd eller raststuga.

Djupkarta över Lofssjön

Djupkartan är ett perfekt hjälpmedel vid fiske, båtturen, för skoteråkaren eller pimpelfisket. Lofssjön är en reglerad sjö vilket innebär att vattenståndet varierar. Dagsaktuellt vattenstånd ser du här.

Pris djupkarta

  • Behandlad och vattentålig papperskarta 250 kr
  • Digital djupkarta på minneskort för Lowrance plotter 600 kr

Djupkartan finns att köpa här:

  • Destination Lofsdalen/Turistbyrån, 0680-413 50
  • Karins Sportbod Lofsdalen (även digital karta), 0680-410 12
  • Skoterhuset Lofsdalen, 0680-410 10

Varmt välkomna till Lofsdalen – Glöte!

Fiskevädret

LOFSDALEN
Djupkarta över Lofsdalen Glöte fiskevårdsområde